Официалната интернет страница на столичния административен регион Лацио бе атакувана

...
Официалната интернет страница на столичния административен регион Лацио бе атакувана
Коментари Харесай

Хакери нападнаха сайта за запазване на час за ваксинация в Рим

Официалната интернет страница на столичния административен район Лацио бе атакувана от хакери, които я направиха недостъпна за потребителите, в това число за тези, които желаят да си запазят час за против COVID-19, оповестява френският всекидневник Le Figaro.

„ В ход е хакерска офанзива. Всички интервенции по отбрана и инспекция са в ход, с цел да се избегне удължаването на спирането на услугите. Операциите във връзка с имунизациите може да претърпят закъснение “, оповестиха локалните управляващи в профила си в обществената мрежа „ Туитър “, добавя организация Фокус.
 В Камбоджа започнаха да имунизират и младежите В Камбоджа започнаха да имунизират и младежите
Камбоджа стартира имунизация против COVID-19 за младежи в столицата си Пномпен и три провинции в неделя, като внуците на премиера Хун...

Официалният уеб страница на района www.regione.lazio.it е недосегаем от неделя сутринта, в това число страницата за опазване на час за имунизация.

Според източници уеб сайтът е блокиран посредством навлизане в мрежата и кодиране на данните му. Обикновено по-късно се изисква откуп – най-често в биткойни, в подмяна на ключ за декриптиране. Към сегашния миг обаче няма информация да е пожелан подобен, изясняват от редакцията.

Именно този тип хакерска атака бе употребена против няколко огромни американски компании през последните месеци. Това е най -голямата компютърна офанзива против институционален уебсайт в Италия.

В средата на юни италианското държавно управление реши да сътвори държавна организация, профилирана в киберсигурността, с цел да се бори против разпространяването на компютърни офанзиви, напомня изданието.
 Акад. Богдан Петрунов: В началото на есента ще има сериозна Covid вълна Акад. Богдан Петрунов: В началото на есента ще има сериозна Covid вълна
" Неминуемо при започване на есента ще бъдем при започване на сериозна вълна ". За това предизвести пред БНР акад. Богдан Петрунов. " Нещата у н...

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР