Одобриха ветото на президента върху промените в Закона за съдебната

...
Одобриха ветото на президента върху промените в Закона за съдебната
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС се отказаха да вадят Следствието от Прокуратурата след смяната на Гешев със Сарафов

Одобриха ветото на президента върху измененията в Закона за правосъдната власт

Парламентът утвърди ветото на президента върху измененията в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), с които Следствието бе извадено от Прокуратурата . Това стана след поврат в позициите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Двете обединения този път гласоподаваха „ въздържал се “ във връзка с поправките, което всъщност се брои като „ срещу “.

„ За “ този път бяха единствено „ Възраждане “ и Има Такъв Народ . Така дефинитивно Следствието остава част от Прокуратурата.

ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха упрекнати от депутати от „ Възраждане “ и ПП-ДБ, че работят конюнктурно.  Докато Иван Гешев бе основен прокурор обединенията на Борисов и Пеевски бяха „ за “ измененията . Сега, след промяната на Гешев с Борислав Сарафов, те си трансформираха позицията.

Надежда Йорданова от ПП-ДБ отхвърли да разяснява всъщност дали промяната е вярна. Това трябвало да се реши след необятен публичен спор и даже след измененията в Конституцията. Затова от ПП-ДБ още веднъж гласоподаваха " срещу " измененията. 

Бранимир Балачев от ГЕРБ-СДС се съгласи отчасти. Действително, промяната следвало да се извърши след необятен спор, само че не и чак след изменение на главния закон. 

С фактическото приемане на ветото законопроектът за измененията в ЗСВ  се връща на стадий сред първо и второ четене . Залата утвърди искане на народен представител от ГЕРБ-СДС оферти за ремонти да може да се вършат с продължен период от четири седмици. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР