Одобриха проект на Закон за изменение и допълнение на Закона

...
Одобриха проект на Закон за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

Приети са промени в Закона за пътищата

Одобриха план на Закон за изменение и допълнение на Закона за пътищата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Досегашното разбиране „ Европейската услуга за електронно събиране на такса за изминато разстояние “ и „ ЕУЕСТ “ се заменя с „ Европейската услуга за електронно пътно таксуване “ или „ ЕУЕПТ “. Тя е спомагателна във връзка с националната услуга за електронно пътно таксуване. Хармонизират се условията към доставчиците на европейската услуга за електронно пътно таксуване. Те би трябвало да си сътрудничат в цялостна степен със структурите, събиращи пътна такса, при напъните им за правоприлагане. Така се покачва общата успеваемост на електронните системи за пътно таксуване.

Прецизират се условията за правене и поддържане на заявление за област на ЕУЕПТ. В него се дефинират общите условия за достъп на доставчиците на услугата до областите на ЕУЕПТ и изискванията за реализиране на оперативна съгласуемост.

С препоръчаните промени се вкарват условията на Директива (ЕС) 2019/520 на Европейския парламент и на Съвета от 19 март 2019 година и националното законодателство се привежда в сходство с европейското. Директивата цели електронните системи за пътно таксуване в Общността да се създадат оперативно съвместими , с цел да се понижат разноските , свързани със заплащането на пътни такси в целия Съюз.

Направените в закона промени вкарват наредбите на директивата, предвиждащи съдействие за трансграничен продан на информация в региона на нарушаванията за неплащане на пътна такса. По този метод се улеснява идентифицирането на нарушителите и налагането на съответни наказания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР