одобри на второ четене промените в , с които се

...
одобри на второ четене промените в , с които се
Коментари Харесай

На комисия: Нови правомощия за БНБ в борбата срещу прането на пари

одобри на второ четене измененията в, с които се разпореждат нови пълномощия на (БНБ) за противодействието на изпирането на пари, съобщи кореспондент на БГНЕС.
При подозрение за осъществяване на или, Българска народна банка ще може да преразгледа пригодността на лицата, които ръководят и съставляват съответната банка, а при нужда – да разпореди освобождението им.
 На първо четене: Лицaтa, opгaнизиpaщи възлaгaнeтo нa oбщecтвeни пopъчĸи, без обвързване да рапортуват пране на пари На първо четене: Лицaтa, opгaнизиpaщи възлaгaнeтo нa oбщecтвeни пopъчĸи, без обвързване да рапортуват пране на пари
С 93 “за ”, 9 “против ” и 42 “въздържали се ” и без спор депутатите одобриха на първо четене план на...
Българска народна банка и Държавна организация „ Национална сигурност “ () пък ще си сътрудничат в границите на своята подготвеност и ще си дават информация, която е нужна за осъществяването на пълномощията им по закон.
Със законопроекта се вкарва още опцията за реализиране на пряк контрол по отношение на финансов холдинг и финансов холдинг със смесена активност, който е дружество майка на група, в състава на която има банка, подобря се ръководството на лихвения риск в банковите портфейли, както и надзора над клонове на банки от трети страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР