Одобрено беше отнемането на имот от Професионалната гимназия по облекло

...
Одобрено беше отнемането на имот от Професионалната гимназия по облекло
Коментари Харесай

СУ получава четириетажна сграда в столицата

Одобрено беше отнемането на парцел от Професионалната гимназия по облекло „ Княгиня Мария Луиза “ в София, бул. Черни връх №37, с цел да бъде възложен безплатно на Софийският университет „ Св. Климент Охридски “.

Това оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Той е с повърхност 9830 кв. м. и се дава с издигнатата в него четириетажна постройка на повърхност от 1175,74 кв. м. Предоставянето на парцела ще даде условия за основаването на образователна база за образование по предклиничните дисциплини на студентите от Медицинския факултет към университета.

През 2015 година, заради неизползването на цялостния потенциал на постройката - благосъстоятелност на гимназията, министърът на образованието и науката е определил държавен парцел на ул. „ Балша “ №2 за нов формален адрес на Професионалната гимназия по облекло, който да се употребява взаимно с Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн, считано от образователната 2018/2019 година.

Правителството утвърди и решение за отчуждаване на парцели и елементи от парцели - частна благосъстоятелност, за държавна потребност, нужни за построяването на Автомагистрала „ Струма “, лот 3.3, с обсег от км 397+600 и етапна връзка към действителен път I-1 (Е79) и нова пътна връзка на път I-1 (Е79) с общински път с. Ново Делчево - с. Дамяница. Имотите са в землището на община Сандански, а финансирането се обезпечава от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Министерският съвет одобри и решение за продажба на парцел, благосъстоятелност на България в град Монтевидео, Източна република Уругвай. Имотът е апартамент, който не е бил употребен от закриването на дипломатическото ни посланичество през 1998 година, само че продължава да генерира разноски под разнообразни такси и застраховки. Недвижимата благосъстоятелност ще бъде продадена за не по-малко от 285 хиляди щатски $.

Беше утвърдено и решение Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията да получи безплатно аграрен парцел с повърхност 102 кв. м. и метод на трайно прилагане - ж.п. линия в землището на село Завой, община Тунджа. Той ще бъде употребен за реализацията на обект „ Рехабилитация на железопътния сектор Пловдив-Бургас - фаза 2 “. До в този момент парцелът - обществена държавна благосъстоятелност се е управлявал от регионалния шеф на Ямбол.

Кабинетът лиши правото на ръководство върху парцел обществена държавна благосъстоятелност от Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни към Министерството на земеделието, храните и горите и го даде за ръководство на регионалния шеф на Добрич. Причината е, че парцелът е с отпаднала нужда за земеделското ведомство. Имотът е с повърхност 11 696 кв. м. дружно с издигнатите в него две селскостопански здания и се намира в гр. Добрич, промишлена зона „ Север “, бул. „ 25-и септември “ № 98.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР