ОДМВР-Стара Загора излезе с официална информация относно случая със смъртта

...
ОДМВР-Стара Загора излезе с официална информация относно случая със смъртта
Коментари Харесай

Вижте подробности около мистериозната смърт на шампиона по борба Пламен Пенев

ОДМВР-Стара Загора излезе с публична информация по отношение на случая със гибелта на първенеца по битка Пламен Пенев , съобщи кореспондент на " Фокус ". Случаят е от 30 декември, когато около 20,45 часа е получен сигнал до Спешен телефон 112, че малолетни деца са заплашвани с нож от мъж на междинна възраст.

" Отзовалите се на място два екипа откриват на място подателя на сигнала, който показва лек автомобил " Ауди " с лице, което е вътре в него. Когато нашите чиновници са се доближили към вратата, лицето се е заключило и е отказало да извърши полицейските разпоредби. Той потегля в опит да осуети инспекцията и нашите чиновници го последват със слжебния автомобил. Мога да заявя, че те не са показали експанзия по отношение на лицето и автомобила. Преследването стартира като при потегляне лицето пробва да блъсне наш сътрудник, той е отстъпил обратно и автомобилът продължава в посока юг. Нашите чиновници виждат, че колата стопира на светофар, а зад него има различен граждански автомобил. Служебният автомобил, с включена светлинна и звукова сигнализация, стопира пред преследвания автомобил и нашите сътрудници стартират инспекция. В този миг лицето включва на задна скорост, блъска цивилния автомобил, който е зад него на светофара и потегля да бяга с колата. Мъжът не се подчинява на полицейските разпоредби и завива към бензиностанция. Служителите стопират патрулния автомобил зад него, като пред него има различен граждански автомобил и няма по какъв начин да избяга. Нашите чиновници още веднъж вършат опит да преустановят дейностите му. Той стартира да блъска коли и прави ПТП със служебния автомобил. Тогава служителите на реда за първи път вършат опити да счупят предните стъкла на автомобила и да извадят лицето. Това не се случва и той още веднъж потегля в посока централната градска част, пешеходна зона ", описа шефът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов.

По думите му по време на преследването служителите на реда са се изравнили с преследвания автомобил и са му правили жестове да спре. Тогава лицето прави внезапна маневра и блъска странично служебния автомобил. Веднага е подаден сигнал и на място идва втори патрулен автомобил. 

" На място идва и втори екип на 2 РПУ. Водачът на преследвания автомобил още веднъж влиза на бензиностанцията. Вторият екип на полицията препречва изхода на бензиностанцията, а екипът, който го преследва, стопира зад автомобила. Отново последва несъблюдение на полицейските разпоредби, лицето потегля сред бензиноколонките в насрещното придвижване, включва се през кръговото придвижване и се насочва към центъра и парк " Артилерийски ". Междувременно в ефира тече настояща информация и на място се отзовава трети екип от 1 РПУ. Преследваният автомобил още веднъж прави противоположен завой и там е пресрещнат от екипа на Първо Районно и се осъществя второ ПТП. Вследствие на това той не може да продължи, а двата екипа на 2 РПУ стартират процедура по изваждане на лицето от автомобила. За подпомагане идва и екип на Пътна полиция като директно след слагане на белезници, лицето получава спазми и при оказването на незабавна здравна помощ е конастатирана гибелта му. Пострадалите чиновници от 1 РПУ, които препречват пътя на въпросния извършител, също са прегледани. Единият от тях е настанен в болничното заведение в Стара Загора, без заплаха за живота, с контузии на главата и фрактура на едната ръка ", добави ст. комисар Христов.

По случая е формирано следствено дело. Следовател е направил оглед. " На първо място сътрудниците са работили по сигнал за въоръжено лице. Ние разполагаме със запис на сигнала по тел. 112. Това лице в продължение на 20 минути осъществя няколко пътнотранспортни катастрофи, не извършва разпорежданията на сътрудниците и се движи в зони от централната градска част, които в този времеви интервал са обитаеми и има доста цивилни жители. Това не е планувана акция, в която полицията да има информация за лицето, което ще задържа. Нашите сътрудници не са знаели нито дали това лице има престъпни прояви, нито какво е психическото му здраве. Впоследстие установихме такива обстоятелства и условия и се надявам в хода на Следствието това да бъде отразено ", съобщи шефът на ОДМВР-Стара Загора.

Ст. комисар Лазар Христов посочи, че по време на преследването, нарушителят е осъществил три ПТП-та преди да бъде арестуван. " Проведени са диалози с лицето, то е било несъответстващо . Сложени са му белезници, когато е бил изведен автомобила и към този момент е бил на земята. Процесуално-следствените дейности се правят от Следствието и Прокуратурата и нямам информация дали в действителност в колата на нарушителя е имало нож. Ние нямаме отношение към следствието. Към момента няма отстранени чиновници, тъй като нямаме безапелационни данни, че дейностите им са съдействали за гибелта на лицето ", сподели ст. комисар Христов.

Той добави, че е имало диалог с околните на умрелия . " Дъщерята на умрялото лице е отишла във 2 РПУ в нощта на случая. Огледът е траял до 2.00 часа през нощта на 31 декември и никой непосредствен не се е появил на място да желае информация. Макар, че там бяхме и аз, и окръжният прокурор, и началниците на Районни ръководства. Вчера имаше два диалога с околните в опит да кажа нашата позиция и това, което Министерство на вътрешните работи прави все още като инспекции, тъй като се появи много дезинформация. Нека не бъдем съдници, а да изчакаме обективните експертизи и дейности по следствието ", посочи той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР