„Очевидно всички (партии) тръгнаха към изборите. Очевидно, че гражданството ще

...
„Очевидно всички (партии) тръгнаха към изборите. Очевидно, че гражданството ще
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Очевидно отиваме към избори, трябва да свикнем с компромисите между партиите


„ Очевидно всички (партии) потеглиха към изборите. Очевидно, че поданството ще бъде на площада “, предвижда културологът проф. Ивайло Дичев в „ 120 минути “.

По думите му у нас „ има проблем с партийното строителство “: „ Старите партии са запушени. Там има някакви водачи, които доста мъчно се отдръпват. (…) Затова сега, в който се появи някаква упоритост, някаква сила, тя отива настрана се получава непрестанно пъпкуване на такива партии, които се образуват към някакви водачи “.

Новооснованата партия на Стефан Янев няма ясна стратегия, единственото, което знаем, е нейното опълчване на военната помощ за Украйна, само че това не е задоволително: " Поредният план, за който нищо не знаем въз основа на какво пораждат ".

„ Ако имаме осем партии (в парламента), несъмнено, че би трябвало непрестанно да се вършат взаимни отстъпки. Ние като общество би трябвало да свикнем, че в действителност ще може леви и десни да са в един кабинет, както в този момент “, сподели Дичев.

Според него в случай че желаеме тази обстановка да се промени, би трябвало да се промени системата, в това число и изборната.

В последно време има наклонност да се подменят значимите тематики с маловажни. Културологът уточни като образец по какъв начин „ Възраждане “ са се възползвали от недоволството от ограниченията против ковид.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР