Очевидно това правителство няма намерение да упражнява бюджета. Това каза

...
Очевидно това правителство няма намерение да упражнява бюджета. Това каза
Коментари Харесай

Софиянски съветва: Неутрален премиер и редуциране на министерствата, БСП се държат разумно

Очевидно това държавно управление няма желание да упражнява бюджета.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният длъжностен министър председател и кмет на София Стефан Софиянски.

Смятам, че това, което Борисов направи още по време на Ковид рецесията с диференцирането на Данък добавена стойност, беше неверно. Това е една система, която колкото е по-проста, толкоз по-добре работи. Трябваше да го понижат до 18 или 15%, само че за всички. Ако желаеме да подтикваме бързообортната парична маса, стопанската система и потреблението, би трябвало да понижим Данък добавена стойност.

По отношение на недостига – не е ужасно, в случай че превишим 3%. Въпросът е той да е контролиран и прогнозируем. Стимулирането на оборота на паричната маса може да стане и с бързото асимилиране на фондовете.

Може би мъчно ще се реализира държавно управление. Отново стартира да се парцелира държавното управление, а би трябвало да има екипност. Формулата „ моите и твоите министри “ я видяхме в четворната коалиция. Трябва да се потърси един без значение безпристрастен човек за министър-председател – никога политик.

 

Трябва да се редуцира и броят на министерствата. Ако едната от двете водещи сили правят отстъпка малко и оставят екипността, за която приказвам на напред във времето, ще бъде оценено доста високо от обществеността.

 

Като че ли Българска социалистическа партия се държат най-разумно.

Но за бюджета претенциите им са нереалистични и популистки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР