Очевидно тази констелация от партии, които не могат да се

...
Очевидно тази констелация от партии, които не могат да се
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не знам дали управителят на БНБ може да бъде изцяло политически независим

" Очевидно тази констелация от партии, които не могат да се схванат да излъчат някой, който е съпоставим с други говерньори на централни банки в Европейски Съюз и света със настоящето управление на Българска народна банка ", това съобщи пред Българска национална телевизия Левон Хампарцумян, ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите във връзка тематиката с шефа на Българска народна банка.

" Голяма част от хората, които са взимали решения за този избор нямат концепция какво прави тъкмо Българска народна банка ", безапелационен беше банкерът.

" Един шеф на Българска народна банка би трябвало да има техническа подготовка, с цел да ръководи процесите във финансовия бранш, неговото контролиране. Трябва да има политически инстинкт и връзки, с цел да може да бъде на една ръка разстояние от политиците и да има тяхното почитание. Не е наложително да бъде на едно мнение с политиците. Трябва да има мрежите от контакти с другите Световни банки ", съобщи той за профила на личността, която би трябвало да заеме поста шеф на Българска народна банка.

" Аз не знам дали може да бъде изцяло политически самостоятелен, тъй като е определен от политиците. Но може да бъде допустим за по-широка бленда от политици, което в действителност обезпечава независимостта ", добави той.

По думите му е наивно да се търси претендент, който да бъде с напълно безупречна известност.

И добави, че банковата система е доста по-подготвена да посреща шокови обстановки, в сравнение с преди 15-тина години след рецесията от 2008-2009 година

" Трябва да сме деликатни. Всеки би трябвало да си прави сметката в коя банка си оставя парите ", акцентира обаче банкерът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР