Очевидно е, че рано или късно електрическите автомобили ще изместят

...
Очевидно е, че рано или късно електрическите автомобили ще изместят
Коментари Харесай

Възможно ли е да превърнем старата си кола в електрическа

Очевидно е, че рано или късно електрическите коли ще изместят колите с горивен мотор, само че казусът за мнозина все още е, че EV моделите към момента са прекомерно скъпи.

Това обаче основава много необятна ниша за бизнес, която към този момент се експлоатира от някои компании.

Electric GT е една такава компания, която е решила да се опитва да основава подготвени електрически мотори, които да заместят горивните в някои остарели модели коли.

До момента инженерите на Electric GT са съумели да преобразуват моторите на Ferrari 308, Toyota FJ-40, Porsche 911 и 912, някои модели BMW oт 2002 година, а неотдавна са съумели да основат и електрически мотор за Toyota Land Cruiser.

Както сами виждаме, множеството от тези модели са много редки и остарели, само че V8 моторът за Land Cruiser може да бъде употребен и в други коли, с изключение на джипа на Toyota.

Целта на компанията е да създадат инсталирането на новите мотори оптимално елементарно, без да има потребност от намесата на профилирани механици. При V8 моделът тази процедура наподобява много улеснена, като е нужно да бъдат добавени единствено акумулатори, свързващи кабели и тръби за изстудяване.

Въпросният мотор се създава в два разновидността - със 140 конски сили и по-мощен с 240 коня.

Засега Electric GT не са оповестили публично цената на моторите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР