Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред

...
Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна известността си измежду вложителите. След спада през 2022 година цените на криптовалутите набъбнаха доста през последните 15 месеца.

Сред открояващите се реализатори, които се възползват от тази позитивна инерция, е Solana ( SOL ).

Само през последните 12 месеца Solana означи удивителен скок на цената си с 480%. Въпреки това, преди да обмислите инвестиция в Solana, е от решаващо значение да разберете три основни аспекта за нея.

1. Механизъм на транзакциите

Подобно на Етериум, Solana употребява консенсусен механизъм за доказване на залог (PoS), при който притежателите на токени удостоверяват транзакциите и поддържат блокчейна. Освен това Solana разполага с неповторимо изобретение, известно като доказателство за история (PoH), което трансформира метода, по който времето се записва в блокчейна. Това изобретение понижава режийните разноски за данни и покачва скоростта на транзакциите, което разрешава на Solana теоретично да обработва до 50,000 транзакции в секунда (TPS), надалеч надхвърляйки 14 TPS на Етериум и 5 TPS на Биткойн .

2. Разнообразни случаи на приложимост

Инфраструктурата на Solana натъртва на скоростта и достъпността, проправяйки пътя за новаторски приложения. Solana Pay да вземем за пример предлага безпроблемни блокчейн транзакции сред консуматори и търговци, с незначителни такси и неотложен сетълмент.

Тази платформа освен понижава разноските на търговците на дребно, само че и вкарва нови функционалности, като да вземем за пример прикачване на незаменяеми токени (NFT) към покупките, насърчавайки ангажираността на клиентите. Освен това навлизането на Solana в мобилното пространство със смарт телефона Saga има за цел да опрости взаимоотношението с децентрализирани приложения, като евентуално разшири приемането на криптовалути.

3. Настроения на вложителите

Въпреки че пазарната капитализация на Solana от $63.2 съперничи на одобрени бизнеси като Ferrari и PayPal, вложителите би трябвало да признаят присъщата на пазара на криптовалути волатилност. Колебанията на цените постоянно се дефинират от вести от бранша, което води до неустановеност. Въпреки оптимизма, обвързван с бъдещето на Solana, нейната дълготрайна траектория остава несигурна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР