Очевидно е, че хората обичат кисело мляко, но какво можем

...
Очевидно е, че хората обичат кисело мляко, но какво можем
Коментари Харесай

Кучетата ядат ли кисело мляко

Очевидно е, че хората обичат кисело мляко, само че какво можем да кажем за кучетата? Харесва ли им неговия усет? Безопасно ли е?

Могат ли кучетата да ядат кисело мляко и да се възползват от неговите качества? Не спирайте да четете дотук, в случай че желаете да научите по какъв начин потреблението на кисело мляко въздейства на кучетата.

Да, кучетата могат да ядат кисело мляко. То не е отровно за тях и е доста вкусно! Това обаче не значи, че безусловно би трябвало да го включите към диетата на вашия бухнал домакински любим. Тъй като съдържа лактоза, доста кучета биха имали проблеми с усвояването му.

Полезно ли е киселото мляко за кучетата?

Киселото мляко има високо наличие на калций и протеин. Освен това може да работи като пробиотик, което ще способства за здравето на храносмилателната му система.

Ако ще храните кученцето си с кисело мляко, то би трябвало да е нормално, без добавени както естествени, по този начин и изкуствени подсладители. Добавените захари не са потребни за кучета, а някои изкуствени подсладители като ксилитол, са токсични за кучетата.

Колко кисело мляко може да яде кучето ми?

Точното количество варира според от типа на киселото мляко, както и:

- Размерът на кучето;

- Теглото на кучето;

- Ежедневният банкет на калории;

- Основни здравословни проблеми при кучето;

- Ниво на интензивност на кучето.

Когато сте наясно с ежедневните хранителни потребности на вашето куче, тогава ще можете да определите какъв брой кисело мляко може да включите към неговата диета.

 Сладолед с кисело мляко

Киселото мляко, с което ще нахраните кучето си, би трябвало да се основава на правилото за десетте %. Това значи, че то не би трябвало да надвишава повече от 10 % от калориите, които кучето ви приема за деня.

Опасности от хранене на кучетата с кисело мляко

Въпреки че киселото мляко не е токсично, вашият бухнал другар може да има проблеми с неговото храносмилане. Кучетата не могат да усвояват лактозата. Следователно храната с високо наличие на лактоза може да аргументи газове, диария и повръщане при кучетата.

Дайте на кученцето си малко количество и вижте по какъв начин ще реагира. Ако то няма някой от гореспоменатите признаци, няма да има проблем да му давате да си похапва кисело мляко понякога.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР