Очакванията ни са през 2019 г. инвестициите да продължат да

...
Очакванията ни са през 2019 г. инвестициите да продължат да
Коментари Харесай

Караниколов: Инвестициите по сертифицирани проекти превишават над два пъти тези от 2017 г.

Очакванията ни са през 2019 година вложенията да продължат да се покачват. Към сегашния миг в Българската организация за вложения (БАИ) има над 60 плана в развой на узаконяване, които са на стойност 1.7 милиарда лева с капацитет да бъдат разкрити още 7000 нови работни места. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на XIII Годишни награди „ Инвеститор на годината”, проведени от БАИ.
Министър Караниколов посочи, че за миналата година плануваните вложения по сертифицираните планове възлизат на над 800 млн. лева, като надвишават над два пъти тези от 2017 година „ Този двоен растеж спрямо 2017 година е извънредно индикативен, само че още по-радващо е, че през 2018 година отчетохме възстановяване и на структурата на вложенията “, акцентира Караниколов. По думите му високото равнище на вложенията в производството и повишаването им е знак за сполучливата политика на Министерството на стопанската система и БАИ в тази област.
Икономическият министър връчи огромната премия “Инвеститор на годината” 2018 година на „ Юск Бул “ ЕООД. Компанията е на българския пазар от 2005 година, като досега е вложила 200 млн. лева и е разкрила нови 300 работни места.
Проф. дтн инж. Цоло Вутов взе специфичната премия на вечерта за Изключителен принос за българската стопанска система, научноизследователската и развойна активност. Той получи наградата от министър Караниколов.
Заместник-министрите на стопанската система Лилия Иванова и Лъчезар Борисов връчиха още две от оценките на церемонията. Съответно в категория Сливане/Придобиване на заводът за автомобилно осветяване „ Варок Лайтинг Системс “ и в категория Успешен стратъп на научноизследователската компания Микар Иновейшън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР