Очакванията на здравните власти са, че най-много болни от грип

...
Очакванията на здравните власти са, че най-много болни от грип
Коментари Харесай

Ето кога ще е пикът на грипа у нас


Очакванията на здравните управляващи са, че най-вече заболели от грип ще има през януари и началото на февруари. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.
Нивото на активност на епидемиологичния развой на грип и остри респираторни болести в страната продължава да нараства последователно. В седмицата 26 ноември - 3 декември общата заболяемост е 118.3 души на 10 000 индивида. Най-много заболели са регистрирани във възрастовата група 0 - 4 година, следвана от възрастовата група 5-14 година
Първите позитивни проби за грип от началото на сезона са получени през миналата седмица.
Характерно за грипа е ненадейно настинка, висока температура, общо неразположение, болки в мускулите и ставите.
Периодът от заразяването до появяването на първите признаци е приблизително 2 до 5 дни. Заразяването става по въздушно-капков път - посредством кихане и кашляне, само че вирусите са устойчиви във външната среда и могат да преживеят няколко часа върху повърхности и запрашена среда.
Най-честите затруднения при грипа са остри вирусни бронхопневмонии, сложни за диагностика и за лекуване, както и синуити, отити, миокардити и други Най-уязвими за развиването на затруднения са дребните деца и възрастните с хронични болести.
Използването на антибиотици при вирусно заболяване, неусложнено с бактериална зараза, е ненужно и с нищо не оказва помощ на организма. Антибиотик може да се приема единствено след преценка от лекуващия доктор, спазвайки типа, дозата и продължителността на изписания препарат.
По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите в Стокхолм към сегашния миг интензивността на сезонния грипен вирус в Европейския район на Световната здравна организация е ниска.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР