Очакваният с огромен интерес двубой между Бразилия и Аржентина от

...
Очакваният с огромен интерес двубой между Бразилия и Аржентина от
Коментари Харесай

Бразилия - Аржентина прекратен заради риск от Covid-19

Очакваният с голям интерес дуел сред Бразилия и Аржентина от международните квалификации стана жертва на ограниченията против разпространяване на ковид. Мачът от осмия кръг на пресявките в Южна Америка в Сао Пауло беше преустановен още в седмата минута след намесата на локалните здравни управляващи поради наличието на терена на играчи на “гаучосите ”, които са подали погрешна информация при идването си.

Става въпрос за играещите в Англия Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, трима от които стартираха като титуляри. Според разпоредбите на локалната Национална организация за наблюдаване на здравето (Anvisa) те е трябвало да прекарат 14-дневна карантина, преди да влязат в Бразилия.
При идването си те са показали, че не са посещавали скоро Англия. По-рано денем стана ясно, че от Anvisa са се обърнали към полицията за задържането на играчите в хотела им и следваща депортация, само че това не се се е случило. В последна сметка те дойдоха на стадиона, трима от тях започнаха мача, само че здравните управляващи действаха твърдо и сложиха завършек на мача. 

Очакваше се, че от южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ са намерили компромис с бразилските управляващи, само че се оказа, че това не е по този начин. След разразилия се скандал от КОНМЕБОЛ оставиха нещата в ръцете на ФИФА, под чиято закрила са международните квалификации. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР