Очакването за предстоящият халвинг на Биткойн предизвика значителна промяна в

...
Очакването за предстоящият халвинг на Биткойн предизвика значителна промяна в
Коментари Харесай

Клиентите на Goldman Sachs гледат към Биткойн преди халвинга

Очакването за идният халвинг на Биткойн провокира забележителна смяна в настройките на вложителите, като даже институционални вложители като Goldman Sachs означиха внезапно повишаване на интереса на клиентите на хедж фондовете към крипто пазара.

Макс Минтън, началник на отдела за цифрови активи на Goldman Sachs в Азиатско-тихоокеанския район, означи , че утвърждението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн е събудило интереса на клиентите, като доста от тях интензивно влагат или изследват крипто пазарите. Този засилен интерес обгръща необятен кръг клиенти, в това число стандартни хедж фондове, мениджъри на активи, банкови клиенти и компании, фокусирани върху цифрови активи.

Клиентите се ангажират с деривати върху криптовалути за задачите на спекулативната търговия, повишение на доходността и хеджиране, като продуктите, свързани с Биткойн, притеглят най-голямо внимание. Интересът към артикули, свързани с Етериум , може да се усили и в очакване на евентуално утвърждение на ETF-и в Съединени американски щати.

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн, планувано за края на април, в допълнение ускори интереса на вложителите. Това събитие ще понижи на половина възнаграждението за рандеман на Биткойн, което в исторически проект води до доста нарастване на цената на актива. Stock-to-flow моделът (S2F), който нормално се ползва за артикули като златото, допуска, че цената на Биткойн може да нарасне доста след халвинга.

Историческите данни демонстрират доста повишаване на пазарната капитализация и цената след предходни случаи на халвинг, което ускорява упованията за евентуално повишаване на цената. Педро Паландрани, откривател в Global X, предвижда , че цената на Биткойн може да надвиши $130,000 до 2028 година въз основа на модела S2F модела.

Активното присъединяване на Goldman Sachs на пазара на криптовалути, вариращо от търговия до блокчейн нововъведения, акцентира по-широкото институционално приемане на дигиталнитеактиви. С наближаването на халвинга дейната позиция на институции като Goldman Sachs, съчетана с възходящия интерес на клиентите, бележи значим миг за пазара на криптовалути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР