Очакваната сделка ще бъде най-голямата на пазара за чипове Сливане

...
Очакваната сделка ще бъде най-голямата на пазара за чипове Сливане
Коментари Харесай

Broadcom готви оферта от $100 млрд. за Qualcomm

Очакваната договорка ще бъде най-голямата на пазара за чипове

Сливане на Broadcom и Qualcomm може да образува компания за чипове на стойност 200 милиарда $

Американският разработчик на мобилни чипове Qualcomm може да получи в околните дни предложение за изкупуване на стойност 100 милиарда $ от друга компания от Съединени американски щати – Broadcom, оповестяват източници като Блумбърг и Ройтерс.

Broadcom е мощна корпорация, профилирана в интегралните схеми за информационни устройства. Qualcomm, от своя страна, е водещ състезател на пазара за чипове за мобилни устройства, включително процесори и модеми.
още по тематиката
Евентуалната покупка на Qualcomm от Broadcom се обрисува като договорката на века на пазара за чипове. Очаква се кандидат-купувачът да предложи $100 милиарда и даже повече в кеш и акции.

Сливане на Broadcom и Qualcomm би довело до основаване на софтуерен гигант  с пазарна капитализация към $200 милиарда Обединената компания ще се подреди незабавно след Intel и Samsung на пазара за чипове.

Broadcom се явява огромен снабдител на Wi-Fi решения, до момента в който Qualcomm интензивно развива направлението мрежови модеми. Двата вида чипове се употребяват в най-различни устройства – от смарт телефони и таблети до умни коли и IoT устройства.

Засега двете компании не са коментирали публично информацията за договорка. Според осведомени източници, сливането може да бъде оповестено през уикенда или при започване на идната седмица.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР