Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна

...
Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна
Коментари Харесай

Петков: Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна версия на поправка на меморандума

Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат противоположна връзка или тяхна версия на корекция на меморандума, или да седнем дружно. Така че от моя позиция сега сме в очакване. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Съпредседателят на Политическа партия дефинира като " филмчета на Pixar " думите на Борисов, че са връзките в некоалицията са в " ледена ера ".

(*Видеото е архивно от изказване на премиера акад. Николай Денков: Готови сме да влезем в договаряния по меморандума)

Петков взе участие в съвещанието в Народно събрание на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, по време на което шефът на Хърватската национална банка Борис Вуйчич показа опита на Хърватия за приемане на общата валута, изгодите от нея, икономическия напредък и равнищата на инфлация след присъединението към Еврозоната.

Петков разяснява, че би било неточност, в случай че бъде позволена пречка за присъединението на България към Еврозоната от 1 януари 2025 година

Той прикани всички политици да помислят деликатно. " Сега в предлагането, което от ГЕРБ-СДС ще ни дадат назад, дано да го имат и това поради ", добави Петков.

" Цените в Хърватия не са се качили изобщо, когато еврото е било вкарано в тяхното послание. Доходите са се качили. Лихвите по заемите са паднали и в действителност всички неверни опорки и подправени вести бяха разрушени на пух и прахуляк от обстоятелствата, които бяха изнесени през днешния ден от губернатора на Хърватската национална банка ", сподели още Петков.

Той разяснява и неналичието на представители на Българска социалистическа партия и " Възраждане ". " Когато обстоятелствата приказват, подправените вести изчезват. Днес те имаха опция да питат човек, който дава отговор за вкарването на еврото в Хърватия. Специално бяха поканени, само че очевидно не желаеха да чуят огромната вест – цените в Хърватия не са се покачили поради вкарването на еврото ", заключи Петков.

„ Реалното систематизиране на властта в България е над 95% за ГЕРБ и за Движение за права и свободи, и може би още президентски фрагменти. Ние сме под 5%, тъй че дано да си приказваме за действителното ръководство и действителната власт “, сподели Петков.

Лидерът на Политическа партия изясни, че чакат от ГЕРБ официална покана или протокол.

„ Еврозоната е една доста значима тематика. Искаме да седнем да приказваме и да сме градивни. На България би трябвало продължение на политиките, които започнахме. Аз съм сигурен в това “, означи той.

Петков е безапелационен, че идващият министър председател на България би трябвало да се споделя Мария Габриел.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР