Очаква се следващата седмица да бъдат представени нови мерки срещу

...
Очаква се следващата седмица да бъдат представени нови мерки срещу
Коментари Харесай

Какви трябва да са наказанията за дрогираните шофьори

Очаква се идната седмица да бъдат показани нови ограничения против дрогираните водачи на пътя. Тази тематика ескалира след гибелта на журналиста Милен Цветков.

Ето какво разясниха юрист Марин Марковски и терапевтът по взаимозависимост и създател на общественост "Ново начало " Желяз Турлаков в "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Според юрист Марковски реакцията на обществото след гибелта на Милен Цветков е нещо обикновено и разбираемо.

Адв. Марковски за жестоката злополука с Милен Цветков: Фактите са ясно открити

"Този, който взима опиат, той има решение да го вземе или да не го вземе, в стадиите, когато се получи зависимостта, тогава е доста по-трудно. Наблюдавал съм хора, които след присъдата в пандиза, тъй като не могат да го вкарат, скачат по килиите, хапят решетките, обаче абстинентният интервал минава. Следователно, този, който взима опиат, дали е свикнал или не, може да го вземе, може и да не го вземе, може да се качи на колата, откакто се е надрусал, може и да не се качи. Този негов персонален избор е и основанието и за наказателната и за чисто човешката отговорност ", счита Марковски.

Адвокатът беше безапелационен, че наказванията в такива случаи сигурно би трябвало да бъдат повишени.

Според терапевта Желяз Турлаков тези действия би трябвало да се санкционират, само че е по-добре такива обстановки да бъдат предотвратявани преди да се случат.

"Една взаимозависимост не може да бъде наказвана, би трябвало да бъде лекувана. Ако приказваме за смяна на законодателството и нещо, което ние като неправителствена организация сме предложили, и залегна в новата тактика 2020-2025, е точно това - наложителното лекуване. Ние би трябвало да изпреварваме събитията и такива обстановки би трябвало да бъдат предотвратявани преди да се случат ", безапелационен е терапевтът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР