Очаква се Районната прокуратура в Пловдив да реши дали ареста

...
Очаква се Районната прокуратура в Пловдив да реши дали ареста
Коментари Харесай

Прокуратурата решава дали да удължи ареста на Емили, Чеченеца и Тошо Куката

Очаква се Районната прокуратура в Пловдив да реши дали ареста на инфлуенсърите - Емили, Чеченеца, Тошо Куката и още едно лице, обвързвано със снимането на скандалното видео, да бъде продължен.

Четиримата бяха арестувани поради гаврата с момче със специфични просветителни потребности в пловдивски мол, като го бяха вързали на каишка като куче.

В момента текат разпити на всички снимани в клипа лица. Те настояват, че не са оказвали насила върху момчето, само че фамилията му към този момент е наело юрист и ще търси правата си в съда.

Междувременно от Футболен клуб " Скутаре ", стартира дарителска акция за набиране на средства, с които да се помогне на фамилията.

Вълна от съпричастност има и в обществените мрежи, където стотици възмутени от клипа, упорстват участниците в него да бъдат съдени.

В " Денят стартира " по Българска национална телевизия психологът Росен Йорданов разяснява, че към момента обществото у нас се учи на вярно отношение към хората със специфични потребности.

" Някак си е извънредно перверзно ти да се бориш за правата на избрана група хора, в същото време безусловно безпардонно и обществено, като безспорен честен ексхибиционист да заставаш и да правиш сходни неща. Ето това е, мисля, нещо, върху което би трябвало да се замислим. Това момче не знам спецификата на неговите проблеми и усложнения, както ги назовават в Норвегия провокации, само че при всички положения той има задоволително морално предимство над тях, най-малкото, тъй като тези хора са, по какъв начин да кажа, чисти по душа ", уточни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР