Очаква се през януари 2021 г. язовирът в района на

...
Очаква се през януари 2021 г. язовирът в района на
Коментари Харесай

Укрепват язовира край пернишкото село Мещица

Очаква се през януари 2021 година язовирът в региона на село Мещица, област Перник да бъде укрепен , оповестиха от Министерския съвет след визитата на премиера Бойко Борисов на място.

В цялата страна се реконструират част от язовирите, с цел да се усъвършенства техническото им положение и да се обезпечи сигурността на хората. " Сега е суша, имаме години с наводнения, а тези язовири са като буфери ", сподели той.
 Язовир
Язовир " Студена " към този момент е цялостен съвсем до максимума

Разходът на вода от язовира е намалял с над 170 л/сек по отношение на юни

Министър-председателят бе осведомен за модернизацията на контролната измервателна система на водоема . Тя се реализира посредством слагане на знак за равнището на водата, метеорологична станция, пиезометри за водно налягане и инклинометри . Това ще разреши създаване на система за ранно предизвестие, която ще включва отдалечено наблюдаване на водното равнище, деформации, дестилация по стената, превалявания, температура на въздуха и скорост напразно.

В страната се ремонтират 90 водоема от компания " Монтажи " към Министерството на стопанската система, от които 15 язовира са към този момент подготвени . В края на януари се чака да завърши реконструкцията на още 30-40 водоема в цялата страна.

По време на визитата в региона стана ясно, че язовир " Студена " е задоволително цялостен сега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР