Очаква се на срещата за климата, която свиква в четвъртък,

...
Очаква се на срещата за климата, която свиква в четвъртък,
Коментари Харесай

Байдън ще обещае САЩ да съкратят парниковите емисии наполовина до 2030 г.

Очаква се на срещата за климата, която привиква в четвъртък, американският президент Джо Байдън да обещае Съединени американски щати да съкратят излъчванията си от парникови газове най-малко на половина до 2030 година, заяви Асошиейтед прес, като се базира на трима неназовани източници, осведомени с проектите на Белия дом.

Това необвързващо, само че алегорично значимо заричане е основен детайл от срещата в четвъртък и петък, на която международни водачи ще обсъдят по видеоконферентна връзка тактиките за битка с климатичните промени.

Целта за понижаване на парниковите излъчвания с 50 % съвсем ще удвои предходните задължения, поети от Съединени американски щати, и ще изисква големи промени в секторите на енергетиката и на превоза, доста увеличение на производството на сила от възобновими източници и внезапно понижаване на потреблението на изкопаеми горива.

Френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън са измежду близо 40-те участници в срещата, които съставляват страни, които са измежду главните източници на парникови излъчвания в международен проект, заяви Ройтерс. В петък на срещата ще приказва и съоснователят на Майкрософт и човеколюбец Бил Гейтс.

Във вторник Англия си сложи нова амбициозна цел, а точно до 2035 година да понижи излъчванията на парникови газове с над три четвърти по отношение на нивото им от 1990 година, съобщи Асошиейтед прес. Освен това английското държавно управление има желание да затвори малка врата, която разрешава огромна част от замърсяването от въздушния и морския превоз да остане отвън статистиките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР