Очаква се до следващата седмица САЩ да наложат санкции на

...
Очаква се до следващата седмица САЩ да наложат санкции на
Коментари Харесай

До седмица САЩ ще обявят санкции срещу Русия заради намеса в изборите миналата година

Очаква се до идната седмица Съединени американски щати да наложат наказания на Русия за нейната хипотетична интервенция в президентските избори през 2020 година, заяви Си Ен Ен. Според малкия екран, позоваваща се на анонимни източници от администрацията във Вашингтон, на Иран също може да бъдат наложени наказания.

По-рано Ройтерс цитира отчет на американското разузнаване, съгласно който по време на предизборната акция в Съединените щати през предходната година Русия се е опитвала да насочи подвеждащи или недоказани обвинявания против по това време кандидат-президента Джо Байдън, посредством съдружници на тогавашния собственик на Белия дом Доналд Тръмп и неговата администрация.

Според 15-страничния документ, оповестен нощес от канцеларията на шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати, съветският президент Владимир Путин е знаел за интервенцията и евентуално я е насочвал. Докладът подчертава върху обвиняванията, че съдружници на Тръмп са работили по метод, помагащ на Москва, като са подкрепяли изказвания против Байдън, отправени преди изборите на 3 ноември от свързани с Русия представители на украинските управляващи.

За разлика от предходни избори в Съединени американски щати обаче съветските хакери не са опитвали да обхванат в изборна инфраструктура, отбелязва Асошиейтед прес.

Американските разследващи организации са разкрили и други опити за повлияване на гласоподавателите, в това число хипотетична акция на Иран за скрито повлияване в ущърб на Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР