Очаква се днес да бъдат отбелязани още температурни рекорди, тъй

...
Очаква се днес да бъдат отбелязани още температурни рекорди, тъй
Коментари Харесай

Европа се подготвя за пика на горещата вълна

Очаква се през днешния ден да бъдат маркирани още температурни върхове, защото Европа е в очакване на пика на унищожителната гореща вълна, а горските пожари изпепеляват обширни елементи от Северното полукълбо и постановат евакуацията на 1200 деца наоколо до гръцки морски курорт, съобщи Агенция Франс Прес.

Здравните управляващи сигнализираха от Северна Америка до Европа и Азия, като приканиха хората да пият вода и да се предпазят от палещото слънце, което е блестящо увещание за последствията от световното стопляне.

Европа, която е най-бързо затоплящият се континент в света, се готви за най-високата температура в историята си на италианските острови Сицилия и Сардиния, където Европейската галактическа организация предвижда оптималната температура от 48 градуса по Целзий.

Близо до Атина при мощен вятър се разгоря горски пожар край известния плаж Лутраки, където кметът съобщи, че ваканционните лагери за младежи са застрашени.

" Спасихме 1200 деца, които бяха във ваканционните лагери ", сподели кметът Гиоргос Гкионис.

Службите за незабавна помощ се бореха и с горските пожари в Куварас и курортите Лагониси, Анависос и Саронида покрай Атина. Според фрагменти на публичната телевизия ERT в региона са изгорели няколко къщи.

" Екстремните метеорологични условия... оказват съществено влияние върху човешкото здраве, екосистемите, стопанските системи, селското стопанство, енергетиката и водоснабдяването ", съобщи генералният секретар на Световната метеорологична организация (СМО) Петери Талас, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР