Очаква се директорът на ЦРУ Бил Бърнс да пътува до

...
Очаква се директорът на ЦРУ Бил Бърнс да пътува до
Коментари Харесай

САЩ изпращат директора на ЦРУ в Кайро

Очаква се шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс да пътува до Кайро през идната седмица, с цел да се срещне с египетски публични лица и да улесни започването на договаряния за ново съглашение за освобождение на израелските заложници, останали в линията Газа, съобщи " Аксиос ", базирайки се на свои източници.

" Белият дом признава, че договорката за заложниците е единственият метод да се реализира преустановяване на огъня в Газа, настояват публични лица ", написа порталът.

Израелски чиновник съобщи пред " Аксиос ", че Израел е уведомил египетските и катарските медиатори по-рано тази седмица, че отхвърля множеството от настояванията на " Хамас " за договорка със заложниците, само че към момента е подготвен да стартира договаряния въз основа на първичното предложение, направено преди две седмици.

Това предложение предвиждаше триетапна договорка , която да включва шестседмично преустановяване на огъня и поетапно освобождение на заложници в подмяна на палестински пандизчии.

От своя страна делегацията на " Хамас " организира диалози с висши чиновници на египетското разузнаване в Кайро, като разискаха договорката за заложниците и евентуалните способи за деяние, написа порталът, като се базира на изказвания на египетски и палестински представители на групировката .
 Нетаняху отхвърли предлагането на
Нетаняху отхвърли предлагането на " Хамас " за помирение

Той сподели, че договарянията с групата не водят до на никое място и дефинира изискванията им като " странни ".

Високопоставен член на управлението на " Хамас " съобщи пред CNN, че делегацията към този момент е напуснала Кайро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР