Обявили сме процедура за наемане на два медицински хеликоптера. Това

...
Обявили сме процедура за наемане на два медицински хеликоптера. Това
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Обявили сме процедура за наемане на два медицински хеликоптера

Обявили сме процедура за наемане на два медицински хеликоптера. Това съобщи служебният министър на превоза Христо Алексиев на брифинг в Министерски съвет, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Днес със свое решение разгласих процедура за наем на действен лизинг на два хеликоптера. Тези хеликоптери ще бъдат с цялото здравно съоръжение, с подготвени и лицензирани водачи. Ще дойдат компании с необходимия опит, тъй че в средата на тази година, както сме поели ангажимент, България да има действително работеща Спешна помощ по въздух ", съобщи министърът. 

Той изясни, че страната ни ще има нужната инфраструктура, където да кацат хеликоптерите, подготвен е личен състав, който да дава отговор на условията за указване на Спешна помощ по въздух.  

" Беше свършена доста работа както за площадките, където да бъдат ситуирани тези хеликоптери, по този начин и за образование на медицински екипи, по този начин и за образование на авиационни екипи, по този начин и за идентифициране и създаване на тези площадки на самите лечебни заведения ", сподели той. 

Алексиев изясни, че се построява макет, където да бъдат тренирани медицинските екипи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР