обяви отмяната на три спорни закона за земеделските стопанства след

...
обяви отмяната на три спорни закона за земеделските стопанства след
Коментари Харесай

Властта в Индия отстъпи за земеделски закони, предизвикали едногодишни протести

разгласи анулацията на три противоречиви закона за земеделските стопанства след година на митинги, съобщи BBC.

От ноември 2020 година по границите на Делхи в символ на митинг против законите и десетки починаха от горещина, мраз и ковид. Те настояват, че законите ще разрешат навлизането на частни играчи в земеделието и това ще навреди на приходите им.

Изненадващото изказване на Моди от петък бележи сериозен поврат, защото през последните месеци държавното управление не беше подхванало никаква самодейност за диалози със земеделските стопани. А и то твърдо настояваше, че законите са положителни за фермерите и че не може да става дума за тяхното връщане.
 Делхи се разсъни под токсично небе след фойерверки на фестивала Дивали
Делхи се разсъни под токсично небе след фойерверки на фестивала Дивали

Жителите на града се оплакваха от сърбеж в гърлото и сълзене на очите

Земеделските профсъюзи считат стъпката за огромна победа. Но съгласно специалистите идните избори в Пенджаб и Утар Прадеш - и в двата щата има голяма фермерска база - може би са повлияли на решението.

Законите щяха да разхлабят разпоредбите за продажба, ценообразуване и предпазване на селскостопанска продукция - правила, които десетилетия наред защитаваха индийските фермери от свободния пазар.

Една от най-големите промени беше, че на фермерите щеше да бъде позволено да продават продукцията си на пазарна цена непосредствено на частни играчи - аграрни предприятия, вериги супермаркети и онлайн магазини за хранителни артикули. Понастоящем множеството индийски земеделци продават по-голямата част от стоката си на следени от държавното управление пазари на едро на обезпечени минимални цени.

Промените също по този начин щяха да разрешат на частните купувачи да складират съществени артикули за бъдещи продажби , което по-рано можеха да вършат единствено упълномощени от държавното управление сътрудници.
 Икономиката на Индия означи рекорден скок, макар пандемията
Икономиката на Индия означи рекорден скок, макар пандемията

Прогнозите са, че наклонността ще се резервира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР