Обвинителният акт срещу убиеца на психолога Иван Владимиров е внесен

...
Обвинителният акт срещу убиеца на психолога Иван Владимиров е внесен
Коментари Харесай

Делото за убийството на психолога Иван Владимиров влиза в съда

Обвинителният акт против килъра на психолога Иван Владимиров е импортиран в съда, оповестяват от Софийската градска прокуратура.

Владимиров беше убит от собствен комшия след скандал, предшестван от дълготраен спор в кооперацията. Обвиняемият Румен Тонев е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Убийството скандализира България, тъй като самият Иван Владимиров беше описал в народен ефир ка е подлаган на непрестанен тормоз от страна на съседа си.

В изявление от края на ноември 2022 година за bTV (само 2,5 месеца преди убийството) Иван Владимиров споделя, че входната му врата е заливана с машинно масло, грес, счупени яйца и други от въпросния комшия. Тогава той споделя, че е изискал " три типа полицейски експертизи ". От Министерство на вътрешните работи са се отзовали, само че служителката му е споделила, че е " доста мъчно да се освидетелства човек с ментални проблеми или да се изсели " от блока.

От известието на прокуратурата излиза наяве, че на 8 февруари Владимиров още веднъж е разкрил, че входната му врата е зацапана с " черна субстанция, наподобяваща машинно масло..., като това не се случвало за първи път ".

Психологът отишъл до жилището на съседа си, двамата провели " къс диалог, който прераснал в вербален спор ", в хода на който Тонев е извадил револвер " Байкал " и стрелял в главата на Иван Владимиров.

След това Тонев е издърпал тялото на убития мъж към една от входните порти на кооперацията, водеща към вътрешен двор, и го е оставил в пространството до избените пространства - и се прибрал в дома си.

Сигналът до Министерство на вътрешните работи е подаден от очевидци, които са чули шума от изстрела и са видели, че има кръв по етажната площадка пред жилището на Румен Тонев. Тръгнали са по следите и по този начин са разкрили тялото на Иван Владимиров.

Тонев се намира в ареста от февруари 2023 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР