Обвиниха седем души за участници в организирана престъпна група за

...
Обвиниха седем души за участници в организирана престъпна група за
Коментари Харесай

7 души с обвинение за нелегален износ на лекарства

Обвиниха седем души за участници в проведена незаконна група за незаконен експорт на медикаменти. Те ще бъдат съдени за пране на пари и документни закононарушения.
Лидерът й е сириец с български паспорт. Той е арестуван за 72 часа. Срещу него има още две каузи за машинация, има и влезнала в действие присъда за същото закононарушение от 3 години условно.
Останалите шестима членове са освободени под гаранции сред 20 и 50 хиляди лв..
За присъединяване в схемата се ревизират 30 лечебни заведения и над 30 аптеки.
„ Наблюдаващите прокурори разпоредиха на органите на Национална агенция за приходите осъществяване данъчни проверки на 42 юридически лица. На органите на Изпълнителна организация по медикаментите и на Изпълнителната организация Медицински одит са предоставени инспекции във връзка с 30 аптеки и 3 лечебни заведения. Разбирам, че следствието е доста значимо, само че към този миг прокуратурата не може да загатва нито една от схемите. За нас е значимо наказателното произвеждане да успее, а освен да дадем информация на жителите какво работим ", съобщи на брифинг говирителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
„ Няма към този миг повдигнати обвинявания за данъчни закононарушения. Освен, че е потърпевш българският жител, е нарушен финансовият интерес на републиката. Трябва да си съберем доказателствата, които сме упълномощили ", сподели още Румяна Арнаудова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР