Обвиненият за изпирането на над 53 млн. лв. от парите

...
Обвиненият за изпирането на над 53 млн. лв. от парите
Коментари Харесай

Обвиненият за източването на парите за Хемус иска да разкаже за схемата на Бойко Рашков и Гешев |

Обвиненият за изпирането на над 53 млн. лева от парите за градежа на автомагистрала " Хемус " Борислав Колев упорства да опише персонално на вътрешния министър Бойко Рашков и, в случай че той реши, и на основния прокурор Иван Гешев за незаконната скица.

Това обръщение съобщи братът на обвинения Иво Колев, откакто Софийският апелативен съд остави някогашния футболен арбитър за непрекъснато в ареста, тъй като има обосновано съмнение за присъединяване му в прането на пари и може да се укрие.

" Искам да предам известие от името на брат ми. Той би желал персонална среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, в случай че реши, Иван Гешев, защото брат ми разполага с информация от значително значение във връзка следствието. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният адресат на тези 53 млн. лв.. Отговорете си, откакто става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, ползите и въздействията, които са забъркани. Няма да бъда по-точен ", съобщи Иво Колев.

На предното съвещание на съда на 16 декември Борислав Колев припадна в правосъдната зала, до момента в който съдът се произнасяше дали да остане под домакински арест или не.

Тогава прокуратурата изиска непрекъснат арест за Колев, до момента в който отбраната му настоя да му бъде наложена по-лека мярка от домакински арест, който градският съд му наложи преди този момент. След случая Софийският апелативен съд отсрочи решението си.

Според обвиняването Колев е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал хора за фиктивни шефове. След това по сметките на тези сдружения били превеждани милионите за " Хемус ".

Днес САС установи, че всички компании, получатели на тези пари, са били представлявани от лица, директно свързани с Борислав Колев или регистрирани с негово подпомагане. Съдът одобри, че има заплаха той да се укрие, тъй като не му е наложена възбрана за овакантяване на страната. Според САС Колев може да повлияе и на следствието. 

Мярката за неотклонение на Борислав Колев стана причина за. От обвиняването настояват, че чиновници на ГДБОП са оказвали напън върху прокурори, само че от ГДБОП отхвърлиха тези обвинявания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР