Обвинение за умишлено убийство с особена жестокост е внесено в

...
Обвинение за умишлено убийство с особена жестокост е внесено в
Коментари Харесай

Предадена е на съд наркоманка, убила приятеля си в София

Обвинение за съзнателно ликвидиране с особена свирепост е импортирано в Софийски градски съд (СГС) от Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е против 20-годишно момиче, а жертвата на закононарушението е нейният другар.

Събраните в хода на следствието доказателства сочат, че обвинената и потърпевшият, живели дружно чартърен в апартамент в ж. к. „ Връбница ", гр. София. Обвиняемата постоянно употребявала хероин и алкохол.

На 11.09.2021 година двамата посрещали посетители в жилището и пили алкохол. В следобедните часове останали сами и почнали да се карат, защото потърпевшият ревнувал обвинената и желал да вземе телефона ѝ, с цел да прегледа връзката в него. Двамата си разменяли обидни думи на всеослушание и тропали по вратите и мебелите в жилището, заради което ги чули съседи.

Вечерта абсурдът сред двамата ексалирал и обвинената почнала да нанася удари с твърди и тъпоръбести предмети в региона на главата, тялото и крайниците на момчето, като му нанесла най-малко 6 удара. След това взела нож с обща дължина над 33 см. и дължина на острието 20 см. и с него нанесла не по-малко от 25 удара в региона на главата, тялото и крайниците на приятеля си. Първоначално той се опитал да се защищава, само че откакто съпротивата му била сломена, обвинената траяла с нанасянето на удари, проявявайки извънредно старание и свирепост. Така наркоманката предизвикала на потърпевшия голям брой прободно-порезни и разкъсно-контузни рани по главата, тялото и крайниците, довели до остра кръвозагуба, която станала и причина за гибелта му.

След като умъртвила приятеля си, момичето почистила деликатно пода на хола, по който имало кръв, ползвайки кофа с вода и парцали. После отишла при своя съседка и ѝ споделила да позвъни на тел. 112, тъй като момчето се е наръгало с нож и е мъртъво. На подадения сигнал била изпратена дежурна оперативна група от Столична дирекция на вътрешните работи, които направили оглед и почнали следствие, извършено под управлението и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР