Обстановката в Сирия e изключително тежка, но информацията, която постъпва

...
Обстановката в Сирия e изключително тежка, но информацията, която постъпва
Коментари Харесай

Спасителните екипи трудно достигат до засегнатите райони в Сирия

Обстановката в Сирия e извънредно тежка, само че информацията, която постъпва оттова, е доста по-оскъдна, спрямо тази от прилежаща Турция. Жертвите в двете страни са към този момент над 16 хиляди, като доказаните до този миг починали в Сирия са над 3 хиляди. Спасителните работи обаче са затруднени поради унищожената стопанска система на страната.
Хиляди сирийци са към момента в неопределеност, продължава да има незабавна потребност от техника за почистване на отломките. За страдание, продължаващата към този момент 12 години революция, сирийско-руските въздушни удари и интернационалните наказания пречат на оказването на помощ на потърпевшите региони. Част от тях са под контрола на размирен групировки. И преди земетресенията от понеделник из цялата страна има разрушени лечебни заведения, има дефицит на електричество, гориво и вода. Въпреки наложените наказания, Дамаск изиска помощ от Европейския съюз, а Брюксел разгласи, че ще се отзове.
„ Условията тук са доста тежки. Не знам какво да ви кажа. Има доста жертви, които към момента не са открити, други са открити мъртви, има открити и оживели. Все още не можем да кажем докога ще продължи избавителната задача, досега към момента се намират живи хора ”, сподели Лиза Саидж, избавител от Алжир в Алепо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР