Обслужването на клиенти е безплатно. Така твърди Сет Годин в

...
Обслужването на клиенти е безплатно. Така твърди Сет Годин в
Коментари Харесай

Една истина от Сет Годин за обслужването на клиенти

Обслужването на клиенти е гратис. Така твърди Сет Годин в скорошна обява в своя блог. " Преди години взех курс от Godin по маркетинг. Неговият спокоен, балансиран, умислен метод беше ободрителен. Такива бяха и някои от неговите контраинтуитивни теории. Все едно обслужването на клиенти е гратис ", написа Джеф Стийн в публикация за Inc.com.

Обслужването на клиенти е опция, която компаниите харчат милиони долари в гонене: възторженото внимание на заинтригуван покупател. Както Годин го рисува, доста компании се пробват да се конкурират с по-добри артикули. Това е скъпо. Но положителното обслужване просто изисква малко сила, внимание и вярната информация. И защото бизнесът е обвързван с хора и взаимоотношения, в случай че можете да накарате хората да се усещат мечтани и подкрепени, тогава към този момент сте спечелили.

С други думи, осигурете на хората положително обслужване на клиентите и ще получите повече продажби.

Има още една част от това, която Годин не преглежда непосредствено, само че мисля, че е подобаваща в днешно време, написа Стийн. Доброто обслужване на клиенти е достоверно, а не съвършено. Това е персонално. Това е, което хората желаят. Когато заблуждавате нещо, те желаят да кажете " скърбя " откровено. Искат да се извините за неуместно дългото очакване, провалената доставка, каквото и да е. Но те го желаят от съществено човешко създание. Не желаят оправдания, а предпочитат да знаят, че вашите чиновници се гордеят с това, че правят добра работа. 

Наемането на хора, които да дават отговор на телефони или да работят във вашите магазини, не е гратис, само че методът, по който правят работата си, е нещо, което не коства нито стотинка – и, в случай че се направи добре, има голяма възвръщаемост на вложенията.

Ето статистика, която го поддържа: 96% от клиентите споделят, че обслужването на клиентите е значимо за техния избор на преданост към марката. 72% от клиентите ще споделят позитивно преживяване с шест или повече души. 90% от американците употребяват обслужването на клиенти като фактор при вземането на решение дали да вършат бизнес с компания или не. Разбирате концепцията. Казано по различен метод: Ръководите ли с добрина, ще се насладите на най-хубавата преданост в бизнеса.  

Източник: Джеф Стийн за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР