Общото събрание на ООН иска глобални действия за бърз разработване

...
Общото събрание на ООН иска глобални действия за бърз разработване
Коментари Харесай

ООН призова света да се забърза с лекарства, оборудване и ваксини

Общото заседание на Организация на обединените нации желае световни дейности за бърз създаване и достъпа до медикаменти, ваксини и съоръжение за битка с пандемията , до момента в който Световната здравна организация предизвести, че бързането в облекчение на ограниченията може да докара до обновяване на болестта , оповестява АП.

Резолюцията на Организация на обединените нации изисква генералният секретар Антонио Гутериш да работи със СЗО и да направи рекомендации, за да се подсигурява, че всички хора имат обективен и своевременен достъп до проби, медицински консумативи, медикаменти и бъдещи ваксини , изключително в разрастващите се страни.

Африканските представители се изрекоха за нуждата от медицински доставки на континента, където здравните системи и в предишното са незадоволително финансирани и ще бъдат претрупани от вируса. Дори при най-хубав сюжет Африка ще се нуждае от 44 милиарда $ за тестване, персонални защитни средства и лекуване на ковид, съгласно отчет от предходната седмица от икономическата комисия на Организация на обединените нации за Африка. Според най-лошия сюжет ще са нужни 446 милиарда $ .

СЗО твърди, че броят на леглата в отделенията за интензивно лекуване , които се оферират за лекуване на пациенти с COVID-19 в 43 африкански страни, е по-малко от 5000 . Това е към пет кревати на 1 милион души спрямо 4000 кревати на 1 милион в Европа.

Африка има повече от 23 000 инфектирани на целия континент, в това число повече от 1100 смъртни случая. Властите тази седмица стартират фрапантно нарастване на тестванията, като задачата е да се тестват 1 милион души през идващите четири седмици.

Д-р Такеши Касаи, районен шеф на СЗО за Западния Тихи океан, означи, че всяко облекчение на рестриктивните мерки би трябвало да бъде последователно . " Това не е моментът да бъдем разпуснати. Вместо това би трябвало да се подготвим за нов метод на живот в обозримо бъдеще ".

Касаи съобщи, че държавните управления би трябвало да бъдат бдителни и да спрат разпространяването на вируса, а премахването на блокирането и други ограничения за обществено разграничаване би трябвало да стигнат верния баланс сред поддържане на хората здрави и позволяване на стопанските системи да действат.
 СЗО за ковид: Най-лошото следва
СЗО за ковид: Най-лошото следва

Призова за взаимност на фона на рецензии в укриване на истината

Няколко европейски страни , в това число Дания, Австрия, Испания и Германия, започнаха последователно облекчение на рестриктивните мерки, което разрешава на някои хора да се върнат на работа, в това число фризьори, зъболекари и строителни служащи.

Разпръснатите митинги избухнаха в Съединени американски щати, най-силно засегнатата от пандемията страна , като хората желаят връщане на работа в страната, в която към този момент 22 милиона души изгубиха работата си.

Но в символ на това, че ще измине много време, преди животът да се върне към естественото си положение , немските управляващи оповестиха във вторник, че анулират световноизвестния бирен фестивал Октоберфест в Мюнхен , който нормално притегля към 6 милиона гости всяка година.

" Съгласихме се, че рискът е просто прекомерно висок ", съобщи губернаторът на Бавария след среща с кмета на Мюнхен. " Не можете нито да поддържате отдалеченост, нито да работите със отбрана на лицето " на Октоберфест.

Десетки летни концерти и фестивали са анулирани заради блокиране на вируси, само че Октоберфест трябваше да продължи от 19 септември до 4 октомври.

Германия предприе първите стъпки за разхлабване на лимитираният, като разреши на дребните магазини да стартират да отварят тази седмица , само че остава неразбираемо по кое време питейните заведения и заведенията за хранене ще се отворят още веднъж.

В една от най-тежко засегнатите страни, италианският министър председател Джузепе Конте във вторник удостовери, че предприятията могат да стартират да се отварят на 4 май, само че отхвърли всевъзможни очаквания за тотално разхлабване на прецизното блокиране на страната. " Много жители са изтощени от положените до момента старания и биха желали доста разхлабване на тези ограничения или даже цялостното им унищожаване... сходно решение би било безконтролно . "
 За месец коронавирусът остави рекордни 22 млн. американци без работа Обновена
За месец коронавирусът остави рекордни 22 млн. американци без работа

Още към 5 милиона американци са подали документи за безработица през предходната седмица

В Съединени американски щати някои щати оповестиха нападателни проекти за обновяване в понеделник, макар дълбоките опасения на здравните чиновници. Boeing и най-малко още един американски производител на тежко съоръжение възобновиха производството си, до момента в който Австралия съобщи във вторник, че лекарите могат да възобновят неотложните интервенции през идната седмица .

Този ход идва на фона на възходящата безработица , която съгласно Международния валутен фонд може да докара до най-тежката икономическа меланхолия на развития свят от 30-те години на предишния век .

Азиатските акции последваха Уолстрийт до по-ниски равнища във вторник, откакто фючърсите на петрола в Съединени американски щати паднаха под нулата . Цената за доставка на барел от недопечен петрол през май падна до негативни $37,63 - цената бе към 60 $ при започване на годината.
 В Германия потвърдиха, че Covid-19 може да повреди сърцето и бъбреците
В Германия потвърдиха, че Covid-19 може да повреди сърцето и бъбреците

Заместник-председателят на института професор Ларс Шаде съобщи, че би трябвало методично да ревизират всички налични доказателства, в това число и посредством аутопсии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР