Общото събрание гласува нови органи за управлениеЧетири приоритета, включващи зелен

...
Общото събрание гласува нови органи за управлениеЧетири приоритета, включващи зелен
Коментари Харесай

Избират проф. Димитров за нов мандат начело на УНСС

Общото заседание гласоподава нови органи за ръководство
Четири целта, включващи зелен университет

Общото заседание на УНСС се събира на следващия ден, с цел да избере нов ректор и нов Академичен съвет. Очаква се проф. Димитър Димитров да получи доверието за втори мандат отпред на най-големия стопански университет у нас. Негова е и единствената кандидатура за мястото.

В своята стратегия проф. Димитров е показал четири целта за интервала до декември 2027 година Той счита да продължи да работи за развиването на научноизследователската активност (НИД), като измежду дилемите е да има нова организация за рационалното потребление на фонда на УНСС, както и активизиране на връзките с бизнеса.

Интернационализация на образованието също е цел за идващия мандат, като се залага на привличането на интернационалните студенти.

Сред главните провокации и вероятности е и дигитализацията, която да покрие напълно процеса на кандидатстване и записване на студенти, както и кандидатстудентска акция, ориентирана към българската диаспора в прилежащите страни.

Започнатата самодейност УНСС да се трансформира в зелен университет също ще бъде надградена, залага в концепцията си проф. Димитров, който оглави университета през 2019 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР