Общоруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) е регистрирал

...
Общоруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) е регистрирал
Коментари Харесай

Общоруски център за изследване на мнението: Регистриран е един от най-високите рейтинги на Путин

Общоруският център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) е записал през март един от най-високите рейтинги на доверие на руснаците към президента Владимир Путин . Това заяви генералният шеф на държавната социологическа организация Валерий Фьодоров, представен от ТАСС.

" През последния месец регистрирахме един от най-високите рейтинги на президента за 20-те години, откогато Путин управлява Русия - 79,6 % . Това е един от най-динамичните интервали на растеж на неговия рейтинг ", сподели Фьодоров в ефира на радио " Говори Москва ".

Той съпостави настоящия рейтинг на съветския президент с резултатите от анкета от пролетта на 2014 година, когато страната анексира Крим.

" Тогава имахме близо 64 % поддръжка за Пути н. Сега виждаме 79,6 %, т.е. още 10-15 % от горната страна. Това е огромен скок ", сподели Фьодоров. По думите му сходен растеж на рейтинга е обвързван преди всичко с дейностите на президента.

Според Фьодоров нараства и делът на интервюираните, които утвърждават решението на Путин за осъществяване на " специфичната интервенция " в Украйна, а тези, които са срещу - понижават.

" Близо 65 % (от участниците) в първата анкета от 25 февруари поддържаха решението на президента да изпрати войски (в Украйна), а през днешния ден делът им към този момент доближава 74 %. Делът на тези, които на 25 февруари са се оповестили срещу, беше 25 %, а в този момент спадна с една трета до 17 %. Делът на интервюираните, които не могат да отговорят, е доста дребен, т.е. всички заемат избрана позиция ", означи Фьодоров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР