Общоприето е, че ушната кал изисква редовно и цялостно почистване.

...
Общоприето е, че ушната кал изисква редовно и цялостно почистване.
Коментари Харесай

Вижте кога клечките за уши могат да са опасни

Общоприето е, че ушната тиня изисква постоянно и изцяло разчистване. Тя обаче се образува, с цел да защищити ухото от нездравословни бактерии, инфекции и увреждания. Обикновено сярата улавя мръсотията и не разрешава тя да попадне в ухото.
Основният артикул за поддържане на ушната хигиена са памучните тампони. Те могат да бъдат закупени в съвсем всеки магазин. Но малко хора знаят, че нормалното те могат да имат доста нездравословно влияние върху слуха. Това е мнението на лекарите, които са специализирали "Уши, нос, гърло ".
По време на естествената функционалност на тялото ушната тиня излиза от ушния канал, когато говорите или дъвчете. Ако обаче този развой бъде нарушен, в ухото могат да се образуват серни тапи. Усложнението поражда заради прекомерно дейната работа на мастните жлези или анатомичната конструкция на външния слухов проход.
Според лекарите почистването на ушите с памучни тампони няма никакъв смисъл - сярната тапа единствено ще заседне в ухото по-дълбоко. Само УНГ може да позволи сложната обстановка. Освен това памучните тампони предизвикват отит на междинното ухо - прекомерно твърдото разчистване поврежда ушния канал.
Не почиствайте ушите си след всеки душ. Отстраняването на ушната тиня от ушите ще докара до по-активното му произвеждане, което провокира появяването на тапи за уши.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР