Общо около 2000 български военни ще участват в ученията от

...
Общо около 2000 български военни ще участват в ученията от
Коментари Харесай

Около 2000 български военни в мащабни учения на НАТО срещу евентуална агресия

Общо към 2000 български военни ще вземат участие в ученията от мрежата Defender Europe 21. Очаква се в България да дойдат общо над 6000 задгранични военни.

Учението Defender Europe 21 ще се организира в интервала май-юни и ще е под управлението на Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати за Европа и Африка.

Зам.-командващият американските войски в Европа генерал-майор Кристофър Мохан разяснява в София, че учението " Defender Europe “ е единствено за подготовка и няма общо с напрежението сред НАТО и Русия в Черно море.

" Това е обучение, което ще построи съвмести качества сред военните на Съединени американски щати, НАТО, съдружниците и сътрудниците. То ще се организира в сходство с всички съглашения за надзор на стандартните оръжия. То е отбранително по темперамент. Фокусът му е въздържане на експанзия, до момента в който силите се приготвят да отговорят на рецесии или да организират огромни бойни интервенции, в случай че се наложи “, изясни ген. Мохан.

Defender Europe 21 включва серия от свързани учения, разграничени по време, място и етапи, и ще се състои в Черноморския район, на Балканите и в Естония. В него ще вземат участие към 28 000 военнослужещи от 26 страни членки на НАТО и страни сътрудници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР