Общо над 260 стопани на кучета са проверени в София

...
Общо над 260 стопани на кучета са проверени в София
Коментари Харесай

Разходка на куче без каишка е най-честото нарушение в софийските паркове

Общо над 260 стопани на кучета са тествани в София от началото на май до през днешния ден, оповестяват от Столичната община. Съставени са три акта и са наложени санкции с фиш на място.

При днешната инспекция в парк „ Хиподрума “ инспекторите сформираха акт на собственик на домашно куче за неспазване на мястото за разхождане, което е несъмнено за тази цел със заповед на районния кмет.

Парковите пространства са споделени и по тази причина се изисква хората, разхождащи домашни любимци, да се преценяват с откритите за това места.

Контролните екипи на Столичния инспекторат откриват, че от ден на ден притежатели показват изрядни документи, само че още се установи неспазване на правилото за водене на мотив, което нормално основава причина за произшествия.

Част от инспекциите са дружно с екипи на Общинска полиция, районните администрации и екипи на Оперативна програма „ Екоравновесие “.

Броят на санкционираните с фиш за непочистване след дефекация са намалели спрямо предходните месеци.

Проверките се вършат както по график, по този начин и след тъжби на жители за проблеми при разходките на кучетата в столичните паркове и градини, междублокови пространства и други публични места.

Инспекторите наблюдават за съществуването на паспорт на животното, микрочип, водене на мотив и с намордник за огромните породи кучета, разхождане на избраните от кметовете на региони места, разчистване след животното. Установените нарушавания са според условията на Закона ветеринарномедицинската активност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР