Общо 9 са училищата на територията на Община Видин, които

...
Общо 9 са училищата на територията на Община Видин, които
Коментари Харесай

9 училища от Видин изпратиха тържествено зрелостниците си от випуск 2023 г.

Общо 9 са учебните заведения на територията на Община Видин, които през днешния ден се разделят със своите ученици, завършващи междинното си обучение. По този мотив на всички места бяха проведени тържества.

Заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова участва на празничното събитие на Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “, което се организира в Спортната зала.

Гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, ръководителят на Училищното настоятелство Лиляна Цанова, дългогодишните шефове на гимназията Румяна Петрова и Райна Матеева, представители на държавни институции и други

Борислава Борисова сервира приветствен адрес от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков на шефа на ППМГ „ Екзарх Антим I “ Ивайло Милушев.

Всички 78 зрелостници от трите паралелки на гимназията получиха грамоти. Те презентираха по занимателен метод и с доста обич своите съученици, класни ръководители и учители.



Цветомира Илиева, заместник-кмет „ Финансово-стопанска активност, бюджет и икономическо развиване “, беше посетител на тържеството в Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “. Тя връчи приветствен адрес на шефа на образователното заведение Боянка Никова от името на кмета на Община Видин доктор Ценков. На изпращането на випуска участва и Видинският епископ Даниил.

Тази година гимназията приключват 80 зрелостници. По традиция на тържественото изпращане бяха отличени възпитаници за цялостния им принос в областта на образованието и издигане престижа на учебното заведение. Статуетката „ Криле “, дело на видинския ваятел Светлин Николаев, с която се удостоява най-успешния випускник, получи Мартин Стефанов от 12 „ а “ клас.

На изпращането на випуск 2023 година на Професионална гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ участва заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев, а посетител на тържеството в СУ „ Цар Симеон Велики “ бе Десислава Тодорова – заместник-кмет по европейски политики и вложения. Секретарят на Общината Емилиян Енчев почете празника на СУ „ П. Р. Славейков “.

Всички образователни заведения в Община Видин, които изпращат зрелостници, получиха приветствени адреси от кмета доктор Цветан Ценков.

„ С откровено неспокойствие Ви приветствам по отношение на тържественото изпращане на зрелостниците от випуск 2023. Един паметен празник както за учителите, по този начин и за завършващите междинното си обучение. Сигурен съм, че възпитаниците на Вашето учебно заведение са получили освен нужни познания, само че и мъдри препоръки, които да ги управляват в житейския им път “ – написа в тях.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР