Общо 311 души работят на терен на връх Вейката в

...
Общо 311 души работят на терен на връх Вейката в
Коментари Харесай

Продължава борбата с големия горски пожар на българо-гръцката граница

Общо 311 души работят на терен на връх " Вейката " в община Кирково за потушаване на горския пожар на българо-гръцката граница, който гори от няколко дни и на българската територия. Това оповестяват от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в Кърджали. 

От там допълват, че в гасенето вземат участие п. Поставената през вчерашния ден от основен комисар Николай Николов задача да не се допусне увеличение на площите, засе ожарникари, военнослужещи, доброволци, полицейски чиновници и ловци гнати от огъня, е изпълнена.

Фронтът на пожара остава 20 км, допълват от пресцентъра и прецизират, че гасенето се прави главно с подръчни средства. Днес още веднъж се чака включването на хеликоптер.

За да наблюдават обстановката, през миналата нощ по направените просеки дежуриха над 20 души с коли и техника, с опция за гасене. На място през вчерашния ден дойде и основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Заедно с регионалния шеф, шефа на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Кърджали и горски чиновници те обходиха региона и разискаха дейностите в идните дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР