Една история за любовта, подкрепата и взаимното уважение. Семейство столетници

...
Една история за любовта, подкрепата и взаимното уважение. Семейство столетници
Коментари Харесай

Когато любовта е съдба: Семейство столетници посрещат заедно Байрам вече над 80 години

Една история за любовта, поддръжката и взаимното почитание. Семейство столетници Вейсал и Азизе Джафер от кърджалийското село Горна цитадела повече от 80 години посрещат дружно Байрам.

Посрещат го и през днешния ден , в очакване на посетители - на деца, внуци и правнуци . Вейсал и Азизе описват по какъв начин стартира тяхната житейска история.
 Българска телеграфна агенция
Той бил на 18, а тя - на 19. Запознават се инцидентно, в село Големанци, от където е родът на Вейсал. Харесали се и основали семейство. Оттогава нито войната, нито неволите съумяват да разделят, към този момент повече от 80 години. 
 Българска телеграфна агенция
За разковничето на разбирателството и сполучливия фамилен живот споделят, че се крие в това да си споделят истината, да си приказват, само че не да се карат.
 Българска телеграфна агенция
„ И в този момент, повече от 80 години , ставаме и си лягаме с добра дума “ , споделя Азизе.  Животът им минава в труд, който не пестят - на полето, с тютюна и царевицата, с животните. И на тези години Вейсал продължава да гледа две крави, само че с малко помощ, споделя столетникът. 
 Българска телеграфна агенция

За рецептата за дълголетието двама съпрузи споделят, че не пият алкохол, само че си имат традиция - всеки техен ден стартира с чай и трахана  - обичайно локално ядене, а по-късно излизат и сядат на двора . Не гледат телевизия, само че слушат радио. „ Пуснем го, седнем на люлката в двора и слушаме “ , споделя Вейсал.

 Българска телеграфна агенция
С Азизе споделят, че пенсиите не им стигат, само че не се оплакват. Помагат им и младите, които също се грижат за тях.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР