Екип на Градини и паркове“ тази сутрин изцяло са премахнали

...
Екип на Градини и паркове“ тази сутрин изцяло са премахнали
Коментари Харесай

Премахнаха дървото, което се стовари до деца в пловдивски парк

Екип на „ Градини и паркове “ тази заран напълно са премахнали дървото, което се счупи и падна  в парк „ Сърнена гора “, намиращ се в пловдивския квартал Кършияка. Това оповестиха от общинското дружество.
Припомняме, че в събота към 20:00 часа в парка, до момента в който три деца си играят, дървото се пречупи и се стовари на метри от тях, като едното дори  пострада и бе викната незабавна помощ. Към момента децата са добре, а съгласно живеещи в региона не се обръща задоволително внимание на изгнилите дървета в региона.
След като  се свърза с Оперативна програма „ Градини и паркове ”, от там обявиха, че преди към 10-ина дни бригадата за санитарни резитби, която работи в региона, е отстранила в парка 3 рискови дървета.

 Отрязани са били също сухи клони, които е имало заплаха да паднат. Това е станало в осъществяване на издадена от кмета на „ Северен “ заповед след направена фитосанитарна експертиза.

За конкретото дърво те разясниха, че е от типа сребролистен явор, само че в „ Градини и паркове “ не са получавани нито сигнали от жители, нито заповед от районното кметство. „ То е било очевидно крепко и разлистено. Макар да разполагат единствено с 6 профилирани бригади – по една за регион, от „ Градини и паркове “ вършат всичко допустимо за избягването на сходни произшествия, като оптимално бързо се стараят да извършват издадените от районните кметове заповеди, някои от които до неотдавна отлежаваха с години ”, твърдят от общинското дружество.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР