Общо 19 терористи на Ал Кайда извършват атаките на 11

...
Общо 19 терористи на Ал Кайда извършват атаките на 11
Коментари Харесай

9/11: 21 години след атентатите в САЩ frognews.bg

Общо 19 терористи на Ал Кайда правят офанзивите на 11 септември. Отвлечени са общо четири търговски самолета. Два от тях са разрушени в горните етажи на Кулите Близнаци - постройките от комплекса на Световния търговски център в Манхатън. Избухва голям пожар, а малко по-късно самите кули рухват. 

Първите две произшествия се случиха в бърза поредност, като вторият аероплан, полет 175, се сблъска с южната кула 17 минути откакто полет 11 се разрушава в северната. 

В суматохата си стотици хора скачат от постройката. Много от тях умират вътре. По време на нападението в постройките е имало почти 16 400 до 18 000 души. Загиват общо 2 753. 

Третият похитен аероплан се разруши в Пентагона в щата Вирджиния, Съединени американски щати, където 184 души са убити. В четвъртия похитен аероплан обаче пасажерите оказват опозиция, откакто научават какво се е случило с останалите три полета. Полет 93 се разрушава в празно поле в западна Пенсилвания. 

По случай 10-ата годишнина от атентатите от 11 септември на мястото, където в миналото са се издигали кулите близнаци, е издигнат мемориал, на който са гравирани имената на хората, починали при атентатите. 

 

Днес в Съединени американски щати ще се организира възпоменателна гала. Венец ще бъде положен в Пентагона, където тирада ще изнесе президентът Джо Байдън. В Пенсилвания ще участва първата дама - Джил Байдън, а вицепрезидентът Камала Харис и брачният партньор ѝ ще са в Ню Йорк на церемонията пред Националния мемориал.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР