Общо 18 000 лева обезщетение поискаха днес в Бургаския районен

...
Общо 18 000 лева обезщетение поискаха днес в Бургаския районен
Коментари Харесай

Искат 18 000 лева кръвнина за боя заради Нощните вълци на Путин

Общо 18 000 лв. обезщетение желаеха през днешния ден в Бургаския областен съд двамата потърпевши в мелето сред почитатели на „ Нощните вълци ”- рокерите, посочени за любимци на съветския президент Владимир Путин и последователи на украинската диаспора.
 
Двете групи влязоха в ръкопашна битка с електрошокови палки на 30 юни м.г. по време на визитата на рокерите в Бургас, част самодейността " Славянски свят 2016 ".
 
Подсъдими за нападението са Атанас М. (на 36 година от Поморие), на Стойчо Г. (на 31 година от Варна) и Светлозар М. (на 40 година от Варна). Според обвиняването тримата са били двама от протестиращите, удряли са ги в главите, като един от нападателите даже опрял електрошок във врата на Иво Дошев, а след това с палката блъснал в гърдите и Иван Иванов. Днес двамата бяха конституирани като частни обвинители. Иванов желае 15 000 лв. обезщетение, Дошев - 3000 лв..
 
Срещу подсъдимите са повдигнати обвинявания по чл.131, ал.4 от Наказателен кодекс -  за нахлуване по хулигански подбуди. Те не се признават за отговорни.
 Тримата подсъдими не се признават за отговорни.
Днес на старта на процеса техни последователи от Войнски съюз „ Васил Левски ” обсадиха правосъдната палата, а по-късно влязоха и в заседателната зала, с цел да поддържат подсъдимите.
 Представители на
За да не се позволен конфликти и провокации от самото начало имаше защита от полицията.
 Полицейски патрул бе изпратен през днешния ден пред Съдебната палата, с цел да не се допусне ескалиране на напрежението.
Подсъдимите отхвърлиха делото да бъде гледано общия ред, а отбраната им настоя да бъдат призовани близо 40 очевидци. Новите дати за процеса са 26 и 27 октомври т.г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР