Общо 170 порции с топла храна раздаде бизнесменът Мартин Мартинов

...
Общо 170 порции с топла храна раздаде бизнесменът Мартин Мартинов
Коментари Харесай

Бизнесменът Мартин Мартинов раздаде 170 порции агнешко на бедни и бездомни

Общо 170 порции с топла храна раздаде предприемачът Мартин Мартинов преди броени минути в центъра на София. Кутиите с храна бяха цялостни с печено агнешко, дроб сарма, самун, козунаци, варени яйца, вафли и подарък - чорапки за всеки човек от опашката.

" Дойдоха ужасно доста хора. Никой не върнах. В един миг се изви опашка. Най-малкото, което изискуем на тези хора, е да им подадем ръка с един обяд по празниците. Те гладуват и безусловно тънат в бедност ", съобщи за " Труд news " Мартинов.

От години мъжът стопанисва атрактивен ресторант с жива музика в центъра на столицата. Въпреки повишаването на тока и главните питателните артикули, той към момента съумява да заделя средства, с които да готви на бедните и онеправданите. Помагат му и доста жители доброволци. Къде с парични суми, къде с хранителни артикули, които носят на място в ресторанта. 

Почти няма бедняк или скитник в София, който да не познава Мартинов. Мъжът от години прави акции за топъл обяд на скитници и хора, останали без дом. Особено в студените зимни месеци. На опашката за храна се редят пенсионирани учителки, учени от Българска академия на науките и даже актьори от предишното, които едвам свързват двата края.

" Никога не бих показал имена, тъй като не желая да ги компрометирам и оскърбявам достолепието им. Но запитвам аз - къде е страната? Докога политиците ще се вълнуват единствено от персоналния си интерес и трупането на благосъстояния? Съветвам всички властимащи да дойдат някой ден и да видят на какви интелигентни хора разпределям храна. Държавата за някои е майка, за други - мащеха ", означи благотворителят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР