Общо 1662 души са се имунизирали срещу COVID-19 в последния

...
Общо 1662 души са се имунизирали срещу COVID-19 в последния
Коментари Харесай

Над 1600 души се ваксинираха в мобилните пунктове в София през уикенда |

Общо 1662 души са се имунизирали против COVID-19 в последния уикенд на август в " зелените коридори ", проведени от Столична община. От началото на акцията през почивните дни в изнесените пунктове в София са сложени общо над 18 200 дози.

Столичани имат опция да избират от всички позволени досега от Европейски Съюз благоприятни условия за ваксини. Мобилните кабинети през уикендите се намират в Културния дом в кв. " Дружба ", читалище " Асен Златаров " в кв. " Христо Ботев ", както и в комерсиалните центрове The Mall, " България Мол ", " Парадайс център ", " Сердика център " и " Ринг Мол ".

Медицинските екипи, които правят имунизацията в тях, са от общинските лечебни заведения и ДКЦ-та. Организацията и обезпечаването на ваксини се прави от екипите на дирекциите " Аварийна помощ и предварителна защита " и " Здравеопазване " на Столичната община.

В работни дни искащите могат да се ваксинират в общинските ДКЦ-та, където до 27 август са сложени 17 167 дози против COVID-19.

Продължава и самодейността на Столична община за осъществяване на имунизация на място при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да изискат имунизационен екип да ги посети на място.

Консултантът на Столична община по имунизационния развой проф. Тодор Кантарджиев продължава срещите си с работещите в общинските предприятия, с цел да ги среща с преимуществата на имунизацията и да дава отговор на поставените от хората въпроси по тематиката. Такива срещи към този момент се организираха в Метрополитен, ЦГМ, Завода за боклуци и общинските обществени домове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР