Общо 13 души са ранени при детонацията на боеприпаси на

...
Общо 13 души са ранени при детонацията на боеприпаси на
Коментари Харесай

Увеличава се броят на пострадалите при взрива в Крим

Общо 13 души са ранени при детонацията на муниции на летище покрай курортното населено място Новофедоровка в Западен Крим. Това беше обявено на публицисти от здравните управляващи на окупирания полуостров, предава "Интерфакс "

"Към 08:30 часа (времето съответствува с българското) на 10 август 13 души са ранени и един човек е умрял вследствие на случая в село Новофедоровка Сакския регион ", се споделя в известието.

Уточнява се, че регионалната болница в Саки е оказала извънболнична помощ на 10 потърпевши, в това число двама малолетни. Всички те са получили леки пострадвания. Един пациент остава на стационарно лекуване.

Двама потърпевши са се обърнали независимо за помощ към незабавната болница № 6 в Симферопол и след оказване на нужната помощ са изпратени вкъщи.

На 9 август авиационни муниции се взривиха на военното летище "Саки " в Крим. Според Министерството на защитата на Руската федерация не е регистриран пожар в обекта и авиационна техника на летището не е развалена.

Източник от Министерството на защитата уточни нарушаване на разпоредбите за пожарна сигурност, като съществена версия за повода за детонацията на муниции. Няма признаци на съзнателно влияние или подривна активност.

Според локалните управляващи е въведена петкилометрова зона за сигурност, а ограниченията за сигурност са засилени. Около 30 души са евакуирани от околните къщи. Щетите по жилищната инфраструктура към момента се прецизират.

Съветникът на ръководителя на кабинета на украинския президент Михайло Подоляк допусна, че поредицата от детонации в съветската военновъздушна база в Крим може да са дело на украински партизани диверсанти, макар, че публично Киев отхвърли каквато и да е отговорност за случая надълбоко в окупираната от Русия територия, съобщи Ройтерс.

Украинската войска се похвали, че е унищожила девет съветски самолета през последното денонощие, съгласно утринната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Как и къде тъкмо са били унищожени, не бе обявено. Тази информация е публикувана от Руската работа на Би Би Си.

По-късно Военновъздушните сили на Украйна оповестиха във фейсбук, че става въпрос за съветското военно летище "Саки " в анексирания от Русия Крим.

Би Би Си прецизира, че в изискванията на война няма по какъв начин да ревизира по самостоятелен метод тази информация.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР