Общо 12 са новите установени случаи с COVID-19 в Буковлък.

...
Общо 12 са новите установени случаи с COVID-19 в Буковлък.
Коментари Харесай

Плевенско село пламнало с коронавирус

Общо 12 са новите открити случаи с COVID-19 в Буковлък. Ние гледаме на селището като квартал на Плевен, по тази причина ускоряваме ограниченията освен в селото само че и в Плевен, разяснява пред Българска телеграфна агенция доктор Атанас Гарев - началник на РЗИ в Плевен.

Той разясни, че общо през миналата седмица откритите като по-тежки случаи с ковид, нуждаещи се от лекуване са шест. Пациентите са приети в болница в Университетската болница " Д-р Георги Странски " и за тях се поставят грижи от екипа на Клиниката по инфекциозни заболявания, под управлението на проф. доктор Цеца Дойчинова.

Всички останали, които са носители на COVID-19, са с леки признаци или без признаци и са сложени под домашна изолираност, която е 14 дни.

Директорът на здравната ревизия в Плевен акцентира, че продължава проучването на контактните лица на вирусоносителите, като тези от първи ред се изолират.

В Плевен и Буковлък се подхваща засилен надзор на всички места по публичните места, в магазините също, за съблюдаване на ограниченията против болестта, увеличени са и дезинфекционните мероприятия, акцентира доктор Гарев.

Във Втора клинична база, където бяха открит случаи на доктор и санитарка с ковид, са отстранени контактните с тях лица, не престават тестванията за вируса, а ограниченията за стерилизация са увеличени неколкократно, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР