Общността не реагира на проблемите. И кметът не реагира. По

...
Общността не реагира на проблемите. И кметът не реагира. По
Коментари Харесай

Общността не реагира на проблемите и това води до тежки престъпления, смятат специалисти

Общността не реагира на проблемите. И кметът не реагира. По тази линия се стига до тежките закононарушения като този в Галиче. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Цветислава Гълъбова, шеф на психиатрична болница " Св. Иван Рилски ".

Тя обясни, че при убийството е Галиче става дума за едно момче, което се отглеждало единствено, отпаднало е от учебно заведение и никой не го търси. По думите й обществото не реагира на това, че той не върви на учебно заведение. Д-р Гълъбова акцентира, че в тази ситуация и институциите липсвали.

За случая в Галиче и гърмежа във Варна, тя съобщи, че и при двата случая става дума за хора, които не могат да се оправят със личните си спорове и нагони и ги показват по един първичен метод.

В тази връзка доктор Румен Бостанджиев съобщи, че когато човек не може да ръководи личните си страсти, той се свързва с другите хора посредством болежка и принуждение. Според него тъкмо тук идва потребността от образованието.

Българите сме станали извънредно отчуждени. Нищо не ни интересува също така, което се случва на нашето семейство, безапелационна е доктор Гълъбова.

Според нея една от аргументите за това е, че родители считат, че когато са задоволили желанията на децата с технологии и облекла към този момент са изпълнили отговорностите си.

В българското семейство има внушително безмълвие. Децата са ангажирани с мрежите и не могат да създадат разлика сред виртуалния и действителния свят.

Д-р Бостанджиев пък е на мнение, че хората се опасяват да бъдат етикирани. Трябва да се опитаме да разберем тези хора, без да ги съдим и преди да сме ги пратили някъде да се рециклират, добави той. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР